Sałatka z indykiem

Sałatka z indykiem 


Porcji: dla 1 osoby
Kaloryczność: 275kcal

Do przyrządzenia sałatki potrzebujemy:
indyk 100g
świeży szpinak 50g
oliwa 5ml
pomidor 80g

cebula czerwona 53g

kukurydza konserwowa 75g

kapary 20g
Pieprz czarny 2g

sól 2g
Jeśli nie tolerujemy jakiegoś składnika. 
To polecam zajrzeć tu >> Zamienniki<< i wybrać pasujący nam wariant.

1. Umytego indyka kroimy w mniejsze kawałki. 
    Rozgrzewamy oliwę na patelni grillowej. 
    Grillujemy indyka na złoty kolor.

2. Do miski wsypujemy umyty i osuszony szpinak. 
    Jeśli nie przepadacie za taką formą szpinaku można go pokroić w paski.
    Pomidora kroimy w ćwiartki.
    Cebulkę kroimy w cienkie krążki.
    Odcedzamy na sitku kukurydze i kapary.

3. Wszystkie warzywa mieszamy w misce.
    Na koniec układamy indyka.

Smacznego


0 komentarze: